Kod CN: 2204 22 80 - Wina ze świeżych winogron, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChOG (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
Kod CN: 3901 90 80 - Polimery etylenu, w formach podstawowych (z wył. polietylenu i kopolimerów etylenu-octanu winylu, kopolimerów etyleno-alfa-olefin, o gęstości mniejszej niż 0,94, żywicy jonomerowej złożonej z soli terpolimeru etylenu z akrylanem izobutylu i kwasem metakrylowym, i kopolimeru blokowego A-B-A polistyrenu, kopolimeru etylenowo-butylenowego i polistyrenu, zawierającego <= 35% masy styrenu, w postaci bloków o nieregularnych kształtach, bryłek, proszków, granulek, płatków i podobnych formach masowych)
Kod CN: 2204 21 12 - Wina białe produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 2904 35 00 - Sole kwasu perfluorooktanosulfonowego (z wył. soli amonu, litu i potasu)
Kod CN: 5603 13 10 - Włókniny, powleczone lub pokryte, gdzie indziej niesklasyfikowane, z włókien ciągłych chemicznych, o masie powierzchniowej > 70 g/m², ale <= 150 g/m²
Kod CN: 0206 90 91 - Podroby jadalne z koni, osłów, mułów lub osłomułów (z wył. do produkcji wyrobów farmaceutycznych), zamrożone
Kod CN: 0301 92 30 - Węgorz "Anguilla spp." żywy, o długości => 12 cm ale < 20 cm
Kod CN: 2208 90 91 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj., w pojemnikach o objętości <= 2 litry